Hvad er TOTUM

Filosofi for TOTUM behandling

HVAD KAN KROPSTERAPI EGENTLIGT BRUGES TIL 

Det spørgsmål får jeg ret tit. Og det kan jeg godt forstå. For kropsterapi kan meget. Meget forskelligt og det afspejler sig også hos de klienter, der kommer forbi min klinik. 

I artiklen her vil jeg prøve at give dig svar.

Blandt andet ved at give dig nogle konkrete eksempler på, hvilke problematikker jeg arbejder med på en ganske almindelig dag i min klinik. 

DE KOMMER, FORDI DE HAR SPÆNDINGER​

De fleste af mine klienter booker deres første tid, fordi de har ondt. Hovedpine, ondt i ryggen, ondt i lænden, spændinger i skuldre eller nakke. Og det kan kropsterapi sagtens gøre noget ved. Løsne spændinger i lænd, ryg, skuldre, nakke så smerterne forsvinder.

Men der sker mere end det. Og det kan du som klienter mærke. For følelsen bagefter er ret fantastisk – en stor følelse af indre ro og plads. 

Den følelse kommer blandt andet, fordi kropsterapien arbejder med en specielt teknik, pulseringe, hvor hele kroppen skubbes eller vugges og sættes i bevægelse. På den måde løsnes spændingerne flere steder i kroppen, de indre organer påvirkes, og du får en stor grad af ro, fordi pulseringen virker meget beroligende på nervesystemet.  

KROPSTERAPI ARBEJDER MED ÅRSAGEN​

Kropsterapi tager udgangspunkt i at kroppen er en helhed, og at krop og sind hænger sammen. Den viden er vigtigt i behandlingen. 

Kommer du f.eks. med spændinger i nakken, kan årsagen være mange forskellige ud over at du måske sidder for mange timer foran din computer: Elle måske en stresset krop, hvor åndedrættet ligger helt oppe i brystet og på den måde overbelaster muskler i skuldre og hals og efterfølgende nakken. Tit og ofte kigger vi også andre steder på kroppen, Eksempelvis ved ondt i nakken, vil man ligeledes undersøge Diafragma / mellemgulvet for spændninger, da nogle af nervebanerne fra nakken har tilknytning dertil.

Alt det tager jeg højde for i min behandling og udover at arbejde med kroppen og løsne de spændinger og ubalance, der skaber problemet, taler vi også om den psykiske del, hvis der er brug for det. Om du måske er lidt for presset i din hverdag, om hvordan du bliver bedre til at mærke, hvad du har brug for osv. og jeg kan så via behandlingen støtte dine nye valg.